Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaji za školarce

Large jer moja pri%c4%8da blista budi fure%c5%a1ta il  turista
Srijeda
01.06.2022.

Udruga Mlada pera objavila je dva zanimljiva natječaja za osnovnoškolce i srednjoškolce. Na sudjelovanje se pozivaju mladi diljem Hrvatske, stoga naoštrite svoja pera i uvjete za prijavu provjerite niže u tekstu!

Kako bi se učenike potaknulo da istraže i upoznaju svoj kraj, pogotovo nakon razdoblja izolacije na koje nas je sve natjerala pandemija, organiziran je natječaj Jer moja priča blista budi furešta il' turista!

Pozivaju se osnovnoškolci i srednjoškolci da istraže neki običaj, usmenu predaju, turističku znamenitost, skriveni prirodni kutak, podrijetlo imena nekog grada ili sela, praznovjerja, kao i neuobičajene riječi, mnogo je opcija! Jednom kada ste odabrali svoju temu, napišite priču kojom ćete uvjeriti nepoznatog turista da posjeti vaš kraj. Budite kreativni u razmišljanju i potom pokušajte svoju ideju prenijeti strancu kojega ćete privući na dolazak. Jednostavno rečeno, biraju se dječji turistički ambasadori!

Tko se može prijaviti?

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Nema ograničenog broja radova po autoru. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti i na narječjima.

Što je potrebno za prijavu?

Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (format i prored po želji) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Jer moja priča blista budi furešta il’ turista. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na adresu: Udruga Mlada pera, Travnik 14, 40000 Čakovec ili potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info. Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Rok za prijavu je 20. prosinca 2022. godine

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom iz koje dolazi ili imenom mjesta iz kojeg je autor. Žiri čine članovi udruge Mlada pera i vanjski stručni suradnik. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. Deset najboljih radova bit će nagrađeno plaketama i proglašeno dječjim turističkim ambasadorima, uz novčanu nagradu.

Dok razmišljate kako postati ambasador svoga kraja, stavit ćemo vas na još muka i ponuditi prijavu na još jedan natječaj koji je u tijeku pod nazivom Ak slova fčipnem ili ščipnem, zarez fčuknem ili ščuknem?. Udruga Mlada pera potiče vas na pisanje poezije ili proze na kajkavskom. Vaš zadatak je razmisliti zašto ste važni za svoj kraj i pritom iskoristiti humor na najbolji način, u obliku šale, ironije, sarkazma, a dozvoljen je čak i cinizam. Budite samopouzdani i daljnja druženja obojite vedrim tonovima! 

Tko se može prijaviti?

Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Radovi moraju biti na kajkavskom književnom jeziku ili kajkavskom narječju, a najbolji će biti objavljeni u zborniku. Nema ograničenog broja radova po autoru. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a moraju biti na kajkavskom književnom jeziku ili kajkavskom narječju, a najbolji će biti objavljeni u zborniku.

Što je potrebno za prijavu?

Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (format i prored po želji) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Ak slova fčipnem ili ščipnem, zarez fčuknem ili ščuknem?. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na adresu: Udruga Mlada pera, Travnik 14, 40000 Čakovec ili potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info. Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Rok za prijavu je 30. rujna 2022. godine

Žiri čine članovi Udruge Mlada pera i vanjski stručni suradnik. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom iz koje dolazi ili imenom mjesta iz kojeg je autor. Deset najboljih će biti nagrađeni plaketama, primjerkom zbornika i novčanom nagradom u iznosu 100 kn.

Ako nam je slučajno što promaknulo, za više detalja provjerite stranicu Udruge Mlada pera. Sretno s prijavama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu