Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaji programa 'Kreativna Europa'

Large europa
Srijeda
22.01.2014.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije je objavila natječaje za potprograme Kultura i MEDIA koji su sad dio jedinstvenog programa Europske unije pod nazivom Kreativna Europa kojeg je Europski parlament usvojio 19.11.2013. godine.
    
Iz otvorenih natječaja potprograma Kultura izdvajamo potporu projektima književnih prijevoda.

U skladu s ciljevima i prioritetima programa Kreativna Europa navedenima u prijedlogu Uredbe  koju je usvojio Europski parlament te posebnim ciljevima i prioritetima za projekte književnih prijevoda navedenima u Vodiču za prijave, u okviru projekata književnih prijevoda postojat će dvije kategorije projekata:

- Dvogodišnji projekti

- Partnerski sporazum

Dvogodišnji projekti obuhvaćat će 3 do 10 književnih djela beletristike s najvišim iznosom potpore od 100.000,00 eura koji predstavlja do 50% ukupnog proračuna projekta.

Partnerski sporazum je vrsta projekta u kojem nakladnička kuća potpisuje sporazum s Europskom komisijom na 3 odnosno 4 uzastopne godine. U toj je kategoriji moguće za svaku godinu za prijevod prijaviti skup od najmanje 5 do najviše 10 književnih djela beletristike s najvišim traženim iznosom od 100.000,00 eura po godini, a što predstavlja najviše 50% ukupnog proračuna za prijevod svih djela po godini. Ovi projekti uključuju i akcijski plan za cijeli period trajanja projekta.

Tko se sve može prijaviti i sve ostale detalje možete pročitati ovdje.

Rok za prijavu projekata je 12. ožujka 2014. dok će rezultati biti objavljeni u kolovozu iste godine.

izvor: Ministarstvo kulture RH
foto: fdecomite

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu