Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za zelenu kratku priču metaFORA

Large dizajn bez naslova  82

KGZ - Knjižnica Vladimira Nazora.

Srijeda
16.11.2022.

Jedanaesta metaFORA izrasta iz zemlje, okoliša, sluša govor biljaka i drveća, diše kroz vjetar, vodu i zrak, zeleni se od trave i ideja koje će obnoviti svijet!

Iz Knjižnice Vladimira Nazora pozivaju kratkopričaše na smišljanje priča o aktualnim zelenim temama, ali i o novim, svježim, mladim i zelenim pogledima na budućnost. Pritom se u natječaju mogu okušati sve generacije i afiniteti. 

Budući da je tema "zeleno", ključne riječi su sljedeće: ekologija, održivost, zdravlje, klima, zemlja, voda, zrak, okoliš, civilizacija, opstanak, biotehnologija i novi, zeleni pogledi na budućnost. 

Što se tiče propozicija, evo ih: 

Autor može sudjelovati samo s jednom pričom pisanom na hrvatskom književnom jeziku ili dijalektu. Treba obuhvaćati maksimalno 5.400 znakova s razmacima; preferirani format .docx. Ne smije biti objavljena sve do proglašenja najboljih. 

Dva su žirija, stoga su i dvije kategorije natječaja: djeca i odrasli. Priče se šalju na e-mail: foramala2023@kgz.hr (djeca osnovne škole) i metafora2023@kgz.hr (odrasli). 

Uz priču je potrebno navesti ime i prezime autora, godinu rođenja, adresu stanovanja, adresu elektronske pošte i broj telefona (podaci će biti zaštićeni; dijete prijavljuje roditelj ili druga odgovorna odrasla osoba. 

Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2023.

Proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat će se u travnju 2023. u Noći knjige. Popis pristiglih priča objavit će se na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba, a najbolje će biti objavljene u cijelosti. 

Ostale informacije o natječaju, ali i o drugim događanjima u Knjižnici, provjerite na ovoj Facebook stranici

Sretno!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu