Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Natječaj za satiričnu kratku priču

Foto: Facebook.

Četvrtak
13.07.2023.

Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije Slavko Kolar – književni dani raspisuje Natječaj za kratku priču – satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče je slobodna.

Ona ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina:

  1. u pisanom obliku stoga kratke priče – satire treba slati u pisanom obliku, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom „Natječaj za kratku priču – satiru“, a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti,
  2. u elektroničkom obliku
    na e-mail: slavkokolar.price2023@gmail.com

Prijavljena priča mora biti označena šifrom, a uz nju treba priložiti rješenje šifre i osobne podatke autora.

Natječaj traje do 30. rujna 2023. godine

Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče – satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa.

Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara. Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča – satira bit će organizirano u okviru manifestacije „Slavko Kolar – književni dani“ 2. prosinca 2023. u Čazmi.

Sretno!

Izvor: Gradska knjižnica Slavka Kolara Čazma.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu