Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Natječaj za najbolju pjesničku zbirku

Large nick fewings q0msevq7jmo unsplash

Foto: Nick Fewings, 'Unsplash'

Utorak
08.11.2022.

Pjesnikinje i pjesnici, naćulite tipkovnice i izoštrite kemijske, ovo je poziv za vas. 

Goranovo proljeće (SKUD Ivan Goran Kovačić) raspisuje natječaj za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku u dvogodišnjem razdoblju.

Za nagradu mogu konkurirati knjige objavljene u razdoblju od 1. studenog 2020. do 31. listopada 2022. godine. Knjige (3 primjerka) šalju se na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić, Opatovina 11, 10 000 Zagreb, s napomenom: „Za Nagradu Ivan Goran Kovačić“.

Rok za slanje knjiga je 9. prosinac 2022. godine.

Žiri koji radi u sastavu: Miroslav Mićanović, Dorta Jagić i Branislav Oblučar proglasit će pet finalista/ica do 21. veljače 2021., a dobitnik/ca Nagrade Ivan Goran Kovačić bit će proglašen/a uoči međunarodnog pjesničkog festivala Goranovo proljeće.

Nagrada Ivan Goran Kovačić sastoji se od novčanog dijela u iznosu 10 000 kn, plakete i skulpture akademskog kipara Igora Rufa. Dodjeljuje se za najbolju izvornu pjesničku zbirku tiskanu u dvogodišnjem razdoblju čije su prvo izdanje objavili nakladnici registrirani u Republici Hrvatskoj i koja nije posredovana prijevodom. Za nagradu mogu konkurirati i pjesničke knjige izvorno napisane i tiskane na hrvatskom jeziku kod registriranih nakladnika, bez obzira na mjesto objavljivanja. Nagrada se dodjeljuje naizmjenično s dodjelom nagrade Goranov vijenac za izniman doprinos hrvatskoj poeziji. 

Ostale detalje provjerite na službenoj stranici

Sretno svima!

Izvor: Goranovo proljeće.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu