Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj ZA najbolju GORKU priču

Large novo
Petak
14.10.2022.

Dijelimo još jedan zanimljiv natječaj za kratkopričaše! Narodna knjižnica Vrbovec raspisala je natječaj za kratku priču "Marija Jurić Zagorka".

Na natječaju mogu sudjelovati punoljetne autorice i punoljetni autori koji/e pišu na hrvatskom, bosanskom, crnogorskom i srpskom jeziku, svaki sa samo jednim radom. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Priča ne smije prije slanja na natječaj biti objavljena i može imati najviše 15 000 znakova s prazninama.

Kratke priče označene šifrom šalju se u elektroničkom obliku na adresu internetske pošte zagorkupricu.vrbovec@gmail.com, a rješenje šifre i osobni podatci autorice/autora (šifra, puno ime i prezime, datum i godina rođenja, adresa, adresa e-pošte i broj telefona) šalju se u zasebnom dokumentu (dodatku).

Mail s potrebnim dokumentima šaljite na natječaj do 1. siječnja 2023. godine.

Nepotpune prijave i radovi neće se uzimati u obzir za ocjenjivanje. Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Nagrađene kratke priče, ali i još nekoliko priča prema odabiru žirija, bit će objavljene na internetskim stranicama knjižnice.

Dodjela nagrada i javno predstavljanje nagrađenih autorica/autora i njihovih kratkih priča održat će se u Narodnoj knjižnici Vrbovec u subotu, 18. ožujka 2023. godine u povodu obilježavanja rođenja književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke, po kojoj ovaj natječaj i nosi ime.

Sretno svima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu