Page arrow

Natječaj za najbolji roman u rukopisu

Large 1

Foto: V.B.Z. online bookshop & club.

Ponedjeljak
23.01.2023.

Izdavačka kuća V.B.Z. devetnaesti put raspisuje natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 15.000,00 eura. 

Rok za slanje rukopisa na natječaj je 25. ožujka 2023. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom. Tekst natječaja s detaljnim uputama za prijavu dostupan je ovdje

Žiri će ove godine djelovati u sastavu: Strahimir Primorac, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Vanja Kulaš i Drago Glamuzina. Svečana dodjela nagrade bit će upriličena u rujnu na festivalu Vrisak u Rijeci.

Uz novčanu nagradu, i objavu romana u Hrvatskoj, V.B.Z. ulaže velike napore kako bi što više pobjedničkih romana bilo prevedeno na velike jezike, pa su tako, u posljednjih nekoliko godina na engleski ili njemački prevedeni Brdo Ivice Prtenjače, Specijalna potreba Lade Vukić, Divljakuša Marine Šur Puhlovski te Katarina, Velika i Mala Olje Knežević, a uskoro će na engleskome jeziku biti objavljen i roman Sine, idemo kući Ivice Prtenjače.

Podsjetimo, prošlogodišnji dobitnik ove nagrade je Dragan Jurak za roman Peléov priručnik. O romanu je pisao Booksin kritičar Matija Prica

Sretno s prijavama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu