Novo radno vrijeme kluba Booksa: utorak - subota od 10 do 18h; nedjelja od 10 do 15h.

Natječaj za naj pismo

Large joanna kosinska lbmy35nycng unsplash
Srijeda
01.04.2020.

Gradska knjižnica Velika Gorica po deveti put raspisuje natječaj Pišem ti pismo. Natječaj je prilagođen novonastalim okolnostima – dobu koronavirusa. Natječaj je otvoren od do 30. travnja.

Iz knjižnice poručuju: ''Sigurno je da se svatko od nas na drukčiji način nosi s iskustvima straha, pa i povremenim naletima panike, da svatko na drugačiji način doživljava izolaciju i socijalnu distancu koja nas udaljava od nama najbližih. Ovo je doba novih pitanja za svakog od nas u ovom vremenu koje nam naizgled ne nosi ništa lijepo, pitanja koja nas tjeraju da iznova preispitujemo sve što nam se do sada činilo tako važnim, a što iznenada postaje sasvim nebitno. Ovo je također doba u kojem se mijenjamo, nalazimo nove načine da otkrijemo ljepotu i nadu tamo gdje ju do sada nismo mogli vidjeti. Duhovna snaga koju svatko od nas mora tražiti možda i na neočekivanim mjestima, u nama samima, u novim načinima komunikacije koja nam je kao ljudima imanentna, u brizi za druge i traženju uzora u ljudima koji nam pomažu da prebrodimo ovo za sve nas teško vrijeme.

Zato vas pozivamo da kroz formu pisma izrazite i podijelite svoja iskustva u doba korone, a možete pisati svima koji su vas inspirirali, zadivili, onima koji vam nedostaju,  kao i onima na koje ste iz nekog razloga ljuti. Ovo je prilika da im uputite svoju zahvalu, divljenje, kritiku, izrazite svoj ponos… Djeci koja su prisiljena ostati u kućama dok vani buja proljeće, naporima učitelja da se odjednom pretvore u IT stručnjake kako bi se ova školska godina privela uspješnom kraju, svojim starijima koji teško izlaze na kraj sa svojom samoćom, prijateljici s kojom želite jednostavno popiti kavu, poznanici medicinskoj sestri čije je zdravstveno stanje svakodnevna lutrija, nekome svome na drugom kraju planete u vremenu kad ne možete bez propusnice otputovati ni do Siska, a kamoli u drugu državu.''

Pravila natječaja su sljedeća:

Natječaj je otvoren od 1. do 30. travnja 2020.

Svoja pisma uputite  na adresu pisemtipismo2020@gmail.com.

U obzir za nagrade ulaze sva pisma koja do 30 travnja pristignu na navedenu e-mail adresu.

Ove godine natjecatelji će biti nagrađeni u tri kategorije: Naj pismo odraslih, Naj srednjoškolsko pismo i Naj dječje pismo.

Prilikom slanja pismo trebate potpisati šifrom (radi objave radova na web stranicama) te navesti kategoriju u kojoj se natječete i grad iz kojeg pišete.

Svoje osobne podatke ne trebate slati, već će ih knjižnica zatražiti naknadno od autora nagrađenih pisama.

O naj pismima odlučit će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: književnica Nada Mihoković-Kumrić, te knjižničarke Gradske knjižnice Velika Gorica Ivana Grubačević i Morana Peranić.


Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranici knjižnice, a svi sudionici bit će osobno obaviješteni. Datum objave rezultata natječaja je Svjetski dan pisanja pisama, 11. svibnja.

Nagrade (knjige) osigurava Gradska knjižnica Velika Gorica.


Izvor: Gradska knjižnica Velika Gorica, foto: Joanna Kosinska

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu