Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za nagradu 'Milivoj Cvetnić' za pjesničku zbirku

Large photo 1497633762265 9d179a990aa6
Ponedjeljak
03.01.2022.

Dobre vijesti za sve koji pišu poeziju, a dosad su rukopise držali pod ključem!

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić' Hrvatska Kostajnica objavilo je natječaj za dodjelu književne nagrade "Milivoj Cvetnić".

Književna nagrada utemeljena je kako bi se pridonijelo afirmaciji novih pjesničkih imena na hrvatskoj književnoj sceni. U obzir za natječaj dolaze vlastiti rukopisi neobjavljenih zbirki pjesama pisanih hrvatskim jezikom koji se dostavljaju na natječaj u tri (3) istovjetna primjerka. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju građani Republike Hrvatske. Nagrada se sastoji od plakete 'Milivoj Cvetnić' i tiskanja nagrađene knjige pjesama. 

Milivoj Cvetnić rođen je u Hrvatskoj Kostajnici 1921. godine. Kao uvjereni antifašista poginuo je u borbi 1944. godine. Literarni rad započeo je još kao gimnazijalac, pisao je prozu (kratke priče) i poeziju. Do pjesničke zbirke Lirika, koja je objavljena 2006. godine, bio je potpuno nepoznat široj javnosti. U spomen na ovoga prerano izgubljena mladoga pjesnika, u Hrvatskoj Kostajnici održavaju se pjesnički susreti nazvani njegovim imenom. 

Detaljnije informacije na linku

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu