Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za Nagradu 'Dijana Klarić'

Large 307650064 133737952745963 4219575438353467635 n

Foto: Facebook; Nagrada Dijana Klarić.

Utorak
20.06.2023.

Ako ste zaljubljeni u putovanja, avanturu i pisanje, ovo je idealna prilika da povežete svoje interese i podijelite svoje priče s drugima.

Hrvatski klub putnika raspisao je natječaj za dodjelu Nagrade 'Dijana Klarić'.

Nagrada je pokrenuta u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju Dijanu Klarić čiji su cjelokupni život i rad bili vezani uz putovanja, umjetnost i radost življenja. Kako bi njena ljubav prema životu i putovanju nastavila inspirirati i druge, nagradu pokreću Hrvatski klub putnika i obitelj Dijane Klarić, a dodjeljuje se jednom godišnje u sklopu Croatian Travel Festivala u Šibeniku.

Prijaviti se može svatko tko je u 2022./2023. godini napisao putopis, snimio fotografiju ili video s putovanja odnosno poduzeo veći putnički projekt. Nema dobne granice. Natjecati se mogu isključivo državljani Republike Hrvatske, s prebivalištem u zemlji ili inozemstvu. Natjecatelj se može prijaviti samostalno ili ga mogu kandidirati drugi. Prijava je moguća u maksimalno dvije kategorije. Prijašnji pobjednici mogu se ponovno prijaviti na natječaj, u bilo kojoj kategoriji.

Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija: 
- Najbolji putopis
- Najbolja putopisna fotografija
- Najbolji putopisni film
- Najbolji projekt
- Putnik godine

Nama je najzanimljivija kategorija putopisa, stoga evo detalja:

Reportaža, esej, blog, poezija, kraća ili duža prozna vrsta – roman, zbirka putopisnih priča. Tekst mora imati minimalno 15 kartica (odnosi se na sve vrste navedenih tekstova), odnosno minimalno 5 uradaka ako se radi o poeziji. Ukoliko natjecatelj želi prijaviti cjelovitu knjigu za Nagradu, dužan je poslati reprezentativni ulomak / poglavlje knjige prema kojem će se razmatrati njegova prijava. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku. Tekst mora biti prethodno objavljen u virtualnom ili papirnatom izdanju (prihvatljiva izdanja: privatni ili javni blog, internetske stranice, portali, novine, časopisi, samostalne knjige ili antologije).

Rok za prijavu je 1. srpnja 2023. godine.

Prijave se šalju na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com. U naslovu treba jasno naznačiti kategoriju za koju se kandidat natječe i priložiti kratka obrazloženja. U kategorijama „Najbolji putopis“, „Najbolja putopisna fotografija“ i „Najbolji putopisni film ili video“ e-mailu je potrebno priložiti primjer uratka (ulomak putopisa, fotografiju u .jpg ili .pdf formatu, cjeloviti film ili dio filma), a za kategorije „Najbolji putnički projekt“ i „Putnik godine“ potrebno je poslati minimalno jednu karticu opisa po čemu je prijavljeni projekt/putnik od posebnog značaja ili interesa. E-mailu je potrebno priložiti i osobne podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja).

Dodjela nagrade održat će se 3. rujna 2023. godine tijekom Croatian Travel Festivala u Šibeniku kada će biti proglašeni pobjednici natječaja. 

Za ostale detalje posjetite službeni web ili Facebook stranicu

Sretno svima!

Izvor: Hrvatski klub putnika.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu