Page arrow

Natječaj za kratku priču Broda knjižare

Large brod knjizara2
Četvrtak
11.04.2013.

Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba 'MasterCard Brodom knjižarom – Brodom kulture'.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija,  dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znastvenica, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije te Silvija Šesto, književnica i predsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, pobjednica natječaja za kratku priču 2012. godine, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013.

Pravila natječaja za kratku priču:

Priča može imati od 4 kartice (7.200 znakova, računajući i razmake između riječi) do 10 kartica (18.000 znakova). Na početku teksta treba stajati:
• ime i prezime autora
• poštanska adresa
• broj telefona/mobitela
• i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i prve riječi naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov).
To znači: Ako Ivana Ivić šalje priču pod naslovom "Duge sjene", tada naslov atachmenta/priloga i dokumenta koji se tako šalje treba biti ivić-ivana-duge.

Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski. Priča treba biti napisana u Wordu, u fontu Times New Roman – od 14 točki, latinica.
Priča ne smije biti prethodno objavljena.
Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.

Priče se šalju isključivo putem maila, na adresu: brodkulture.prica@gmail.com

NAGRADE:

1. Priča se objavljuje u posebnoj knjizi "20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013." u kojoj će se uz pobjedničku naći još i dvadeset najboljih priča.
2. Autor/ica najbolje priče bit će nagrađen/a i prvom nagradom koju čini tjedan dana plovidbe Brodom kulture, čime će ujedno dobiti priliku i za dodatnu promociju.
3. Autori ostalih dvadeset izabranih/objavljenih priča dobivaju besplatno dva primjerka knjige.

OBJAVLJIVANJE:

Knjiga će biti objavljena krajem lipnja ili početkom srpnja 2013. 
Natječaj je otvoren od 15. travnja 2013. do 15. svibnja 2013. godine.
Propozicije Natječaja mogu se naći i na stranici na Facebooku:
http://www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture ili profilu na Facebooku: Brod Knjizara Brod kulture.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu