Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Natječaj za kratku priču 'Biber'

Large biber1
Srijeda
29.04.2020.


Četvrti po redu natječaj za kratku priču Biber upravo je otvoren. Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu nasljeđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve.

Natječaj je otvoren do 1. prosinca.

Tri najbolje priče bit će nagrađene novčanim nagradama, a najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku.

Žiri čine Tatjana Gromača, Anton Berishaj i Selvedin Avdić.

Više informacija o uvjetima natječaja i nagradama možete naći na Biberovoj stranici.


Izvot i foto: Biber

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu