Četvrtak
05.03.2020.

Natječaj za kratku priču
Extra_large_canva_-_person_writing_on_notebook_while_holding_coffee_mug
A+ A-

Gradska knjižnica Samobor raspisala je osmi po redu natječaj za kratku priču i poziva sve hrvatske kratkopričaše da do 31. svibnja 2020. pošalju svoje kratke priče.

Priče smiju biti duge do 5 novinarskih kartica, te ne smiju biti ranije objavljene. Svaki autor može poslati samo jednu priču. Tri najbolje bit će i novčano nagrađene. Na natječaj se mogu javiti svi afirmirani i neafirmirani autori koji su građani Republike Hrvatske, a priče se šalju anonimno, pod šifrom.

U žiriju su ove godine književnik Tomislav Zagoda, urednica Danijela Žitković Rumbak te Draženka Robotić, u ime Gradske knjižnice Samobor.

Samom natječaju i ove je godine dodana Kvaka 23. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom. Najbolje priče bit će proglašene i novčano nagrađene u rujnu na Danima kratkopričaša Gradske knjižnice Samobor. Dvadesetak najboljih priča bit će objavljeno u zbirci kratkih priča i na web stranici GKS-a.

Ovaj, sad već tradicionalni natječaj, raspisuje se već osmu godinu za redom. Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima, te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

Da ponovimo kriterije:
- na natječaju mogu sudjelovati svi građani RH samo s jednom pričom
- natječaj je anoniman
- priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama)
- nagrade su novčane: 1. nagrada 2000 kn; 2. nagrada 1500 kn; 3. nagrada 750 kn.

Priče šaljite na e-mail: infogks@samobor.hr.
Ukoliko nemate e-mail, šaljite priče poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor.


Izvor: samobor.hr, foto: fotografierende

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.