Page arrow

Natječaj za jednominutnu priču

Large surja sen das raj ttwtswovm5y unsplash

Foto: Surja Sen Das Raj, Unsplash

Srijeda
15.02.2023.

Gledate li inače na sat dok pišete? U svakom slučaju, ovaj zanimljivi natječaj motivirat će kratkopričaše da iskušaju svoje vještine i pritom bace oko na vrijeme potrebno za čitanje.

Gradska knjižnica Požega svoju uspješnu suradnju s organizatorima poznatog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova proširuje pokretanjem književne manifestacije Jednominutna priča, oslanjajući se pritom na temeljnu ideju filmskog festivala – formu od jedne minute.

Jednominutna priča kratak je prozni tekst koji se može pročitati u jednoj minuti, a podrazumijeva dužinu teksta od maksimalno 850 znakova s prazninama. Premda se radi o kratkoj formi, jednominutna je priča cjelovito djelo čija vrijednost leži u umijeću autora da vještom upotrebom malog broja riječi ispriča cjelovitu priču.

U programu mogu sudjelovati svi punoljetni građani Republike Hrvatske. Radovi koji se šalju na natječaj ne smiju biti prethodno javno objavljeni. Rad mora biti pisan hrvatskim jezikom. Svaki se autor na natječaj prijavljuje s najviše tri različite jednominutne priče.

Evo što trebate napraviti: radove pošaljite u obliku Word dokumenta. Tekst treba biti pisan fontom Times New Roman (veličina 12). Priča mora imati naslov, ali on se ne ubraja u maksimalno dopuštenu dužinu teksta.

Prijava na natječaj podnosi se u elektroničkom obliku na e-mail odjel.knjizevnosti@gkpz.hr. U jednom e-mailu autori privitkom šalju rad s kojim se prijavljuju te popunjenu Prijavnicu za natječaj. Prijavnicu za natječaj moguće je preuzeti na poveznici.

Svoje priče možete osmisliti, nadopunjavati i prekrajati sve do 15. travnja 2023. godine.

Po završetku natječaja priče će ocijeniti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu od tri člana. Rezultati natječaja (objavljeni najkasnije do 2. svibnja 2023. godine) bit će dostupni na web-stranici natječaja.

Najuspješnijih 15 priča prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva autori će imati priliku pročitati publici 25. svibnja 2023. godine na svečanoj manifestaciji u Gradskoj knjižnici Požega uoči održavanja 31. izdanja Hrvatskog festivala jednominutnih filmova.

Najbolje ocijenjena priča bit će nagrađena novčanim iznosom od 500 eura, dok će ostalih 14 dobiti utješne nagrade. Sve nagrađene priče bit će objavljene u elektroničkom obliku na web-stranici Gradske knjižnice Požega, a Knjižnica preuzima pravo objavljivanja po potrebi i u tiskanom obliku.

Ostali detalji o prijavi i natječaju čekaju vas na internetskoj stranici Knjižnice.

Vrijeme za pisanje uvijek proleti, tako da se što prije bacite na posao!

Izvor: Gradska knjižnica Požega.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu