Srijeda
09.07.2008.

Natječaj za izbor najljepših hrvatskih knjiga 2007./2008.

booksaA+ A-

Book Art International je izložba koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu dok se izložba Best Designed Books All Over The World održava u Leipzigu.

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine povjerila Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizaciju sudjelovanja hrvatskog izbora knjiga na izložbi Book Art International koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 15. do 19. listopada 2008. kao i izložbe Best Designed Books All Over The World koja se održava u Leipzigu od 12. do 15. ožujka 2009.

Riječ je o izložbama koje predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera i tiskarskog umijeća, a Hrvatska sudjeluje zajedno s preko 35 zemalja iz cijelog svijeta.

Pozivaju se nakladnici da prijave svoje kandidate za ove reprezentative izložbe, koje predstavljaju godišnju produkciju knjiga svrstanih u sedam skupina: lijepa književnost, knjige iz područja znanosti, monografije o umjetnosti i umjetnicima te fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Knjige (objavljene u razdoblju između 20. kolovoza 2007. i 8. kolovoza 2008.) nakladnici trebaju poslati do 14. kolovoza 2008. na adresu:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, (za Book Art International)
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
10000 Zagreb

Žiriranje će se održati do kraja kolovoza, a nakon toga izabrane knjige šalju se u Frankfurt.

Odabir prispjelih knjiga za izložbu obavit će: akademik Josip Bratulić; akademik Tonko Maroević; mr. sc. Mikica Maštrović, voditeljica Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu; Luka Gusić, dizajner i Marcel Bačić, akademski slikar.

Prihvaćene i izložene knjige u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.