Natječaj 'Vranac'

Knjižara Karver (Foto: karver.org)
Ponedjeljak
29.02.2016.
Knjižara Karver u Podgorici raspisala je natječaj Vranac za najbolju kratku priču 2016. godine, napisanu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
Priče se mogu slati preko aplikacije na stranici karver.org od 1.3. do 1.5.2016. godine.
Nakon okončanja konkursa, 20 najboljih priča bit će objavljeno na stranici međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, uz dodjelu tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču.
Nagrade će biti dodijeljene za vrijeme osmog izdanja festivala Odakle zovem, koji će se održati u Podgorici od 27.6. do 3.7. u organizaciji knjižare Karver.
Pokrovitelj natječaja i nagrada i ove godine je 13. jul - Plantaže, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.
Žiri za izbor najboljih priča čine pisac Ognjen Spahić, pjesnik i književni kritičar Marko Pogačar i književni kritičar Marinko Vorgić.
Uvjeti za sudjelovanje:
- Priča treba biti napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.
- Priča treba biti ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 znakova.
- Priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom, preko stranice karver.org, na kojoj se nalaze pristup i uputstvo za slanje.
- Izbor najboljih priča prema odluci žirija bit će objavljen u medijima i na stranici festivala Odakle zovem 20.6.2016.
- Prijavljivanjem za nagradu na natječaju, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver), da odabrane priče objavi.
- Tema natječaja je slobodna.
- Svaki autor može poslati isključivo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče bit će diskvalificiran nakon otvaranja šifri pri izboru za nagrade.
Tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 eura bit će dodijeljene u vinskom podrumu Šipčanik – 13.jul – Plantaže u periodu između 27.6. i 3.7.2016.
Dodatne informacije moguće je dobiti putem adrese info.vranac@gmail.com

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu