Page arrow

Natječaj 'Spasimo putopis'

Large andrew neel jwz11q8xof4 unsplash

Foto: Andrew Neel, Unsplash

Srijeda
18.01.2023.

Podijelite svoju priču s putovanja! Petu godinu zaredom, Klub putnika raspisuje regionalni nagradni natječaj „Spasimo putopis“.

Kao i dosad, traže se originalne, inovativne i iskrene priče koje nisu klasične reportaže s putovanja. Nemojte opisivati znamenitosti; pišite o sebi i drugima, o susretima i kontaktima, o vašim i tuđim svjetovima, o razgovorima i dodirima među ljudima. Kao inspiraciju možete pročitati najbolje priče iz 2022.2021.2020. i 2019., od kojih su neke ušle u putopisnu zbirku Divlji gradovi.

Nešto su drugačiji uvjeti za prijavu nego prethodnih godina, stoga ih pažljivo pročitajte u nastavku.

Svaki autor ima pravo poslati jednu priču, a maksimalna dužina je 5 000 riječi. Putopisi moraju biti na nekoj varijanti sr-hr-bh-cg jezika. Pritom prednost imaju radovi nastali radi ovog natječaja (naznačite u prijavi ako je putopis ranije objavljivan). 

Mala napomena: nemojte slati fotografije i druge tekstove koji se ne uklapaju u propozicije natječaja (neobjavljene romane itd.).

Priče šaljite na adresu klubputnika.kontakt@gmail.com, u poruci naslovljenoj "Konkurs 2023" (potrudite se da naslov bude upravo takav: Konkurs 2023, latinicom, bez navodnika, u protivnom vaša poruka neće završiti tamo gdje treba). Po slanju priče, ako je sve u redu, dobit ćete automatsku poruku da je primljena.

Rok za slanje radova je 15. veljače 2023. 

Rezultati će biti objavljeni na prvi dan proljeća na web stranici Kluba putnika, kao i u mjesečnom biltenu. Žiri zadržava pravo da ne proglasi pobjednika, ili da proglasi samo prvo, samo drugo ili samo treće mjesto. Prva nagrada iznosi 200 eura. Druga nagrada i treća nagrada su počasne, bez novčane vrijednosti. 

Sve priče koje uđu u uži izbor dobit će komentare od članova žirija. Takva povratna informacija zaista je dragocjena, i teško ju je dobiti, stoga će ona, u svakom slučaju, pomoći da se vaše pisanje unaprijedi. 

Priče koje uđu u uži izbor bit će objavljene na stranici Kluba putnika, uz prethodnu dozvolu autora. Postoji mogućnost da neke od njih budu uključene u neku od budućih tiskanih antologija, u dogovoru s autorima.

Sve ostale informacije pronađite na linku. Isto tako, za dodatna pitanja, tu je odgovarajuća forumska tema.

Sretno!

Izvor: Klub putnika

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu