Page arrow

Natječaj 'Dragutin Domjanić'

Large 697
Četvrtak
21.02.2008.

U Svetom Ivanu Zelini će se krajem mjeseca svibnja i početkom lipnja ove godine održati 27. recital suvremenoga kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić. Na natječaju mogu sudjelovati svi građani s dosad neobjavljenim pjesmama napisanim kajkavštinom, a prijave se primaju do zaključno 15. ožujka 2008.

Propozicije natječaja: 

Svaki se autor može natjecati s najviše šest pjesama. Pjesme se potpisuju samo šifrom, a identitet autora (ime i prezime, adresa te broj fiksnog ili mobilnog telefona) otkriva se u zasebnoj zatvorenoj koverti s naznakom šifre koja se šalje zajedno s pjesmama na adresu:

Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina
Vatrogasna 3, 10380 Sv. Ivan Zelina
s naznakom 'za 27. Recital'

Pjesme je najbolje slati putem e-maila na adresu: recital@zelina.hr. I u tom slučaju pjesme se potpisuju samo šifrom, a osobni podaci: ime i prezime, adresa te broj fiksnog ili mobilnog telefona, upisuju se na kraju poruke. O primitku e-mail poruke kandidati će biti obaviješteni odgovorom na adresu pošiljatelja. 

Autorima najboljih pjesama bit će dodijeljene sljedeće nagrade:
- tri nagrade za najbolje pjesme po ocjeni stručnoga suda
- nagrada za najcjelovitiji pjesnički opus
- nagrada za najbolju kajkavsku pjesničku minijaturu
- nagrada za pjesmu naglašenoga urbanog izraza
- nagrade sponzora
- nagrada publike.

Najuspjelije pjesme koje će izabrati stručni sud Recitala, bit će javno izvedene na Recitalu u Svetom Ivanu Zelini krajem svibnja 2008. godine i objavljene u zbirci pjesama.

Radovi pristigli na natječaj ne vraćaju se autorima. Rezultati natječaja bit će objavljeni putem elektronskih i tiskovnih medija do kraja travnja 2008.,a rok za predaju pjesama je 15. ožujak 2008.

Više informacija možete dobiti na broju 01/2059-062. i na stranicama http://www.pou.cuk.hr/

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu