Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Nagrada za najbolju kajkavsku knjigu

Large 1654
Utorak
23.06.2009.

Varaždinsko književno društvo i Matica hrvatska - ogranak Varaždin utemeljitelji su Književne nagrade "Katarina Patačić" za najbolju samostalnu kajkavsku knjigu objavljenu u prethodnoj godini u Republici Hrvatskoj.

Na XIX. natječaj za Nagradu "Katarina Patačić" autori i nakladnici mogu predložiti knjige iz recentne književne produkcije koje su u cijelosti pisane kajkavskim jezičnim izričajem, a objavljene između 1. siječnja i 31. prosinca 2008. godine.

Prijaviti se mogu zbirke pjesama, proznih radova i eseja, te romani i drame, kao i knjige kombiniranih ili graničnih književnih vrsta. (U konkurenciju ne ulaze antologije, zbornici, prijevodi i sl.)

Pisani prijedlog svake kandidirane knjige poslane u tri primjerka s adresom predlagatelja, treba dostaviti do 1. rujna 2009. godine na adresu:

VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
TRAKOŠĆANSKA 24
(ZA NAGRADU "KATARINA PATAČIĆ" )
42000 VARAŽDIN.

Radove treba slati običnom poštanskom dostavom ili osobno (ne preporučeno !).

Knjige se ne vraćaju. Odluku o dobitniku Nagrade "Katarina Patačić" donijet će stručno ocjenjivačko povjerenstvo u kojem su ugledni hrvatski književni povjesničari, kritičari i teoretičari.
 
Odluka će tijekom jeseni 2009. godine biti objavljena u sredstvima javnog priopćavanja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu