Nagrada Vladimir Nazor

Vladimir Nazor (1944.)
Utorak
22.03.2016.
Nagrada Vladimir Nazor dodjeljuje se za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.
Nagrada se dodjeljuje stvaraocima koji su državljani Republike Hrvatske.
Nagrada se dodjeljuje kao:
- Godišnja nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana  ili izvedena tijekom 2015. godine. Godišnja nagrada može se dodijeliti pojedincu ili grupi umjetnika za zajednička umjetnička ostvarenja.
- Nagrada za životno djelo istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojemu su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.
Prijedloge za dodjelu Nagrade Vladimir Nazor mogu davati ustanove, trgovačka društva i druge zainteresirane organizacije i institucije, strukovne udruge te građani i njihova udruženja kao i pojedini kulturni stvaraoci i djelatnici. 
Prijedlog za svakog kandidata treba sadržavati:
- tijek rada i opis umjetničkog ostvarenja kandidata
- područje za koje se predlaže Nagrada uz posebnu napomenu ako se kandidat predlaže za Nagradu za životno djelo
- temeljito obrazloženje Nagrade za životno djelo
- osam primjeraka knjiga za područje književnosti.

Prijedlozi se upućuju do 18. travnja 2016. godine na adresu: Ministarstvo kulture, Odbor „Nagrade Vladimir Nazor", Runjaninova 2, 10 000 Zagreb.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu