Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.
Close
Page arrow

Literarni natječaj Mladih pera

Large knjiga
Ponedjeljak
16.03.2020.

Početkom travnja započinje novi literarni natječaj Udruge Mlada pera iz Čakovca.

Da ne bi bilo "Nisam znao!” Svi u niski start i pripremite se!
#ostanidoma, napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Red je za nešto sasvim novo, natječaj potpuno različit od svih do sada, ali i natječaj kao i svi do sada. Imamo tri tenora, imamo tri mušketira, imamo tri kralja, imamo tri praščića, sada želimo tri mlada autora koji će zajedno objaviti svoju prvu knjigu.

Dakle, Udruga Mlada pera financirat će zajedničku knjigu troje mladih autora starosti između 8 i 18 godina. Jedan autor dobiva svoju trećinu s poezijom, druga trećina ide autoru proze, treća trećina je vrtuljak poezije i proze.

Možeš slati samo poeziju ili samo prozu ili oboje, a opet završiti u knjizi samo s poezijom ili samo s prozom, ovisi o procjeni žirija. Radove možeš slati za vrijeme cijelog trajanja natječaja, ne moraš sve radove poslati odjednom, a dovoljna je jedna suglasnost. Teme su slobodne, a projektom se mlade, osim širenja pismenosti i literarnog izražavanja, želi potaknuti na razvijanje vlastitog književno-umjetničkog stila, punog emocija, subjektivnosti, obogatiti izražajnim sredstvima sadržaj i razvijati postizanje cjelovite kompozicije.

Eto, sada kad si doma počni s pisanjem, a od 1. travnja do kraja godine samo šalji svoje radove, pa i taj sastavak koji upravo sada pišeš za školsku zadaću!

Pravila natječaja:

1. Organizator projekta je udruga Mlada pera.

2. Na natječaju mogu sudjelovati mladi građani Republike Hrvatske između 8 i 18 godina.

3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 1.4. – 31.12.2020. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru, no to ne znači i da će svi radovi istog autora biti objavljeni u knjizi. Broj odabranih pjesama i proznih radova ovisi o odluci žirija. U knjizi će se objaviti radovi troje autora koji će biti i navedeni kao autori knjige po abecedi.

4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova.

5. Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja koju ćete pronaći na linku. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na:

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info. Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost. Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice  i imenom mjesta iz kojeg dolazi.

6. Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama, kao i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Sva tri odabrana autora dobit će po 30 primjeraka knjige.

8. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:
– ako sudionik prekrši ova pravila,
– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,
– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9. Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).


Izvor: Udruga Mlada pera, foto: Unsplash

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu