Page arrow

Kratka priča Muzeja anđela

Large an el
Ponedjeljak
09.03.2020.

Muzej anđela Varaždin raspisuje 9. književni natječaj za kratku priču.

Uvjeti natječaja:

− tekst mora biti izvoran i neobjavljen
− tekst ne smije biti dulji od tri kartice (5400 znakova s razmacima)
− mogu sudjelovati svi, bez obzira pišu li hrvatskim standardnim jezikom ili dijalektom
− autori se natječu s radom o temi koja govori o duhovnosti, važnosti intuicije, dobrote, ljubavi, empatije, vrednovanju nematerijalnih vrijednosti i sličnim temama.

Rad potpisan šifrom, treba poslati poštom u digitalnom obliku (u Word formatu.doc) i ispisan na papiru u tri primjerka. U posebnoj kuverti treba poslati osobne podatke o autoru (adresu, broj telefona, e-mail, kratku biografiju s godinom rođenja) i šifru. Natjecatelj uz svoj rad treba još priložiti Privolu za obradu i zaštitu osobnih podataka. Obrazac privole može se skinutu na stranici Muzeja anđela.

Radove će odabrati stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od tri člana. Odabrani radovi bit će objavljeni na web stranicama Muzeja anđela i poslije u tiskanom izdanju.

Bit će dodijeljene tri ravnopravne nagrade u iznosu od po 2.000 kn, a dodijelit će se i posebna, Marijina nagrada (rad slikara Željka Prsteca). Ove godine je prvi puta žiri pozvao troje autora koji ravnopravno sudjeluju na natječaju - Miroslava Kirina, Ivanu Rogar i Dariju Žilić.

Nagrade će autorima biti uručene u Muzeju anđela u Varaždinu, u listopadu, na svečanosti u povodu Dana anđela čuvara, kad će autori i čitati priče. Rok za predaju rada je 1. srpnja 2020.

Radove dostaviti na adresu: Muzej anđela, 42 000 Varaždin, Ul. Stjepana Vukovića 15, s naznakom "Natječaj za kratku priču".


Izvor i foto: Muzej anđela Varaždin

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu