Srijeda
15.07.2020.

Kratka priča mlade autorice ili autora
Extra_large_fekp
A+ A-

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) objavili su natječaj za kratku priču za mlade autore i autorice, učenike osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti - FEKP19.

FEKP19 poziva zainteresirane da napišu kratku priču na temu Vizije budućnosti. Žanr biraju sami autori, od kojih se želi doznati kako po njima izgleda budućnost i što nam ta budućnost poručuje ili pak kako u budućnost izgleda njihov život, kvart ili ulica, odnosi s prijateljima, ljubav i rad, svijet u cjelini. Žive li u harmoniji s prirodom i jedni s drugima ili ih muče krize i ratovi? Tko su heroji, a tko novi anti-heroji?

Na natječaj se mogu prijaviti autori koji pišu na BHS-u (jezicima regije), a prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče. Svaki autor može prijaviti najviše tri priče, a uz priču autori moraju dostaviti i kratku biografiju. Priče trebaju biti napisane na računalu, a šalju se isključivo na e-mail adresu contest@europeanshortstory.org uz obaveznu naznaku – za FEKP19. Uz priču je potrebno poslati i privolu o zaštiti osobnih podataka koju potražite ovdje.

Najbolje priče bit će predstavljene na Festivalu Europske kratke priče u Rijeci koji će se održati od 4. do 9. listopada. Tri najbolje bit će i nagrađene, a priče će biti objavljene na web stranici Rijeke 2020 i na portalu Gradske knjižnice Rijeka.

Priče će ocjenjivati žiri u sastavu: pisac i novinar Davor Mandić, spisateljica Dunja Matić, profesorica Helena de Karina, novinar i pisac Srđan Sandić i pjesnikinja Monika Herceg.

Natječaj je otvoren od 15. srpnja do 20. kolovoza.

Sve ostale informacije i detalji su ovdje!


Izvor i foto: Rijeka 2020

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.