Page arrow

Kratka priča 'Jedna slika iz Domovinskog rata'

Large domovinski rat
Nedjelja
16.06.2013.

Ministarstvo branitelja, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskom radiotelevizijom, Hrvatskim društvom pisaca  i Vukovarskim filmskim festivalom, raspisuje Javni poziv za kratku priču 'Jedna slika iz Domovinskog rata' koja tematizira osobni ili posredni doživljaj Domovinskog rata, događaj stvarne ili fikcijske naravi te ostvarenje koje može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti. Rok za postavljanje pitanja: od 17. do 24. lipnja 2013, a rok za predaju kratke priče je 16. srpnja 2013. do 24 sata.

Za tri najbolje priče dodjeljuju se novčane nagrade. Prva nagrada uključuje i filmsku ekranizaciju priče pri čemu autor pobjedničke priče daje sva prava i ovlasti scenaristu i redatelju da priču za potrebe ekranizacije oblikuju prema vlastitoj umjetničkoj viziji i senzibilitetu. Premijera filma bit će na Vukovarskom filmskom festivalu 2014. godine.

Više o Natječaju pročitajte na stranicama Ministarstva branitelja Republike Hrvatske.

Vijest o natječaju na stranici Hrvatskog društva pisaca.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu