Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Konferencija 'Perspektive suvremene komparatistike'

Large kaos3
Nedjelja
02.06.2013.

Klub studenata komparativne književnosti 'K.' poziva zainteresirane komparatiste iz zemalja sa područja bivše Jugoslavije na regionalnu studentsku konferenciju 'Perspektive suvremene komparatistike' koja će se održati na prostorima Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 15.-18. studenog 2013. godine.

Cilj i svrha konferencije približiti je prakse izučavanja književnosti u zemljama regije konstruiranjem zajedničke platforme za djelovanje i suradnju, usporedbom institucionalnih okvira, apostrofiranjem zajedničkih problema i pitanja te predstavljanjem književnih polja susjednih zemalja iz perspektive suvremenog stanja struke. Program tri dana konferencije obuhvaća studentska izlaganja (rok za prijavu sažetaka kojih je 15.7.2013.), predavanja, tribine, radionicu pisanja projekata, te dodatak u vidu umjetničkog programa za sve sudionike konferencije.

Rok za prijavu za sudjelovanje na konferenciji je 28. lipnja 2013., a svi zainteresirani kolege mogu se prijaviti na: perspektive.komparativne.2013@gmail.com.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno  je ispuniti obrazac/obrasce u prilogu i obavezno naznačiti je li potrebno osigurati smještaj kao i želju za izlaganjem.

Kolege koji žele izlagati radove trebaju prijaviti sažetke izlaganja koja moraju obuhvaćati jedan od tri tematska spektra:
1. perspektiva suvremene komparatistike u regiji i šire
2. tema koje se tiču regionalnih književnih polja (književnopovijesnih i teorijskih pitanja te razlaganja o pojedinim autorima)
3. mogućnosti interdisciplinarne suradnje

Sažetci izlaganja, uz kratke biografije autora, prijavljuju se na perspektive.komparativne.2013@gmail.com do 15. srpnja 2013.

Ovisno o mogućnostima nastojat ćemo za sve ili barem dio kolega koji se prijave za sudjelovanje na konferenciji osigurati smještaj ovisno o mogućnostima, a kolegama čija izlaganja budu uvrštena u program konferencije nastojat ćemo pokriti i putne troškove. Za sudjelovanje na konferenciji nije potrebno platiti kotizaciju.

Službeni jezici konferencije su hrvatski i srpski (i engleski) jezik.

Dodatne informacije možete pronaći na kskk.ffzg.hr/?page_id=225, gdje se mogu preuzeti i obrasci za prijavu za sudjelovanje na konferenciji i prijavu sažetaka.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu