Petak
27.04.2012.

Književni natječaj 'PitchWise 2012'
Extra_large_pitchwise
A+ A-

Kriteriji za učestvovanje:

1. tekstovi trebaju biti izvorni i neobjavljeni, te napisani na jednom od sljedećih jezika: bosanski, hrvatski, srpski i/ili crnogorski (kao i dijalekata koji bogate pomenute jezike);
2. Konkurs je otvoren kako za poetske, tako i za prozne radove;
3. na Konkurs se mogu prijaviti svi/sve, bez obzira na starosnu dob, etničke, vjerske i ostale identitete;
4. poslati max. 3 pjesme i/ili 3 priče;
5. obim: jedna pjesma ne bi trebala biti duža od 3 kucane strane (prored 1.5, font 12), a jedna priča ne bi trebala biti duža od 6 kucanih strana (prored 1.5, font 12);
6. pjesme/priče trebaju biti potpisane imenom i prezimenom autora/autorke;
7. ispod imena i prezimena napisati adresu, kontakt telefon i e-mail;
8. Konkurs je otvoren od 20. aprila do 15. juna 2012. godine;
9. tekstove slati na e-mail: knjizevnikonkurs@fondacijacure.org

Tročlani žiri će birati tekstove koji će biti objavljeni u publikaciji/antologiji 'PitchWise 2012'. Rezultati Konkursa će biti objavljeni najkasnije do 15. avgusta 2012. godine.

Troje autora/autorki, po odluci žirija, biće pozvani da budu specijalni/e gosti/gošće ovogodišnjeg Festivala ženske umjetnosti PitchWise, koji će se održati sredinom septembra u Sarajevu, kada će biti organizovana i promocija antologije PitchWise 2012.
Sve autorke i autori koji uđu u antologiju PitchWise 2012 dobiće po jedan primjerak iste.

PitchWise Festival ženske umjetnosti fokusiran je na žensku i feminističku angažiranu umjetnost. Ideja Festivala je da promovira i afirmira feminističke principe, da uključuje, povezuje, osnažuje. U prošlogodišnjem izdanju Festivala, u okviru programa Književno prijepodne, publici su se predstavile/i sljedeće/i autorice/autori: Radmila Radojković iz Zrenjanina, Ilona Jerič iz Ljubljane, Safer Grbić iz Tešnja, Milja Branković iz Leskovca i Lana Bastašić iz Banjaluke.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.