Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna rezidencija u Rijeci

Large 49713978401 d2f43d29eb 5k

Komáromi Krisztina, 'Flickr'.

Četvrtak
19.05.2022.

Pišeš i nemaš planova za ovu jesen? Dođi u Rijeku!

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za dvije dvotjedne književne rezidencije "Kamov" namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom listopada i studenog 2022. godine u dva termina održati u Rijeci.

Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju mjesto prebivališta u Rijeci, a rezidencijalni program svakom rezidentu osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva. Što se tiče teme, rezidencija je usmjerena prema stvaralaštvu za mlade i temama svojstvenima za populaciju od 15 do 30 godina. U 2022. godini obilježava se Europska godinu mladih kojom se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti, a mladi su tema i ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige na nacionalnoj razini.

Rezidencija traje 15 dana, a možete birati između dva termina: od 15. do 30. listopada 2022. godine i od 30. listopada do 15. studenog 2022. godine. Boravak na rezidenciji uključuje boravak u Rijeci sa smještajem u opremljenom stanu Grada Rijeke površine 141m2, pokrivene troškove smještaja i honorar, promociju rezidenata na društvenim mrežama i u medijima i podršku rezidentu tijekom trajanja rezidencije. 

Koji su uvjeti za prijavu?

Prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave, biti hrvatski državljani i tijekom rezidencije sudjelovati u barem jednom javnom predstavljanju u formi književne večeri.

Što se očekuje od rezidenta?

Izvješće koje uključuje osvrt na nastanak teksta i dojmove o boravku u rezidenciji "Kamov“, članak o boravku na rezidenciji u tiskovini ili na internetskim stranicama koje prate kulturu i navođenje rezidencije "Kamov" u objavljenoj publikaciji ako je rezident napisao, dovršio ili uredio tekst tijekom boravka na rezidenciji. 

Što je potrebno za prijavu?

  • životopis (do jedne stranice),
  • motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto prijavitelj želi boraviti u rezidenciji te kako će se referirati na postavljenu noseću temu mladih,
  • okvirni plan rada za vrijeme boravka u rezidenciji,
  • opis projekta na kojem rezident trenutno radi,
  • željeno vrijeme boravka u rezidenciji; prva rezidencija od 15. do 30. listopada 2022. ili druga rezidencija od 30. listopada do 15. studenog 2022.

Sve navedeno složite u Word dokument i šaljite do 21. lipnja 2022. u ponoć na mail rezidencijakamov@gkri.hr.

Ovdje provjerite da nismo što propustili prenijeti. Sretno s prijavama!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu