Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna nagrada 'Tea Benčić Rimay'

Large logan weaver lgnwvr qfqjmlp1v6g unsplash

Logan Weaver, 'Unsplash'

Utorak
11.10.2022.

Za one koji pišu pjesme u prozi i imaju dovoljno materijala za rukopis koji čeka u ladici ili na desktopu laptopa, ovo je natječaj za vas!

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak raspisala je Natječaj za književnu nagradu „Tea Benčić Rimay“. Ova nagrada dodjeljuje se u svrhu poticanja književnog stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrjednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.

Na natječaju mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim književnim jezikom. Natječaj je anoniman i zadatak je sljedeći: rukopise treba poslati u 3 primjerka i na CD-u, označene šifrom. Rješenje šifre i podatke o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail i kratki životopis) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti.

Rukopise i navedene dokumente šaljite na adresu Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak (s naznakom za Natječaj za književnu nagradu „Tea Benčić Rimay“), Rimska ulica 27, 44000 Sisak, do 3. studenog 2022

Nagrada se sastoji od objavljivanja nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa. Rukopise koji zadovoljavaju uvjete natječaja ocijenit će Prosudbeno povjerenstvo do 30. studenog, a rezultati natječaja bit će objavljeni 5. prosinca na internetskoj stranici knjižnice.

Dodjela književne nagrade „Tea Benčić Rimay“ bit će upriličena na svečanosti 12. prosinca 2022. godine.

Druge informacije o natječaju škicnite na linku

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu