Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Književna nagrada 'Mak Dizdar'

Large alvaro serrano hjwkmkehbco unsplash

Álvaro Serrano, 'Unsplash'.

Petak
20.05.2022.

Festival kulture Slovo Gorčina raspisao je natječaj za dodjelu književne nagrade Mak Dizdar za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku ili mladoj pjesnikinji.

Pravo sudjelovanja imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i koji nemaju objavljenu zbirku pjesama. Rukopisi trebaju predstavljati cjelinu, pogodnu za objavljivanje u formi samostalne zbirke pjesama. Osim toga, opseg zbirke nije relevantan kriterij.

Rukopisi se dostavljaju elektronskim putem, u pdf formatu, učitavanjem dokumenta u elektronski obrazac koji ćete naći ovdje pri dnu stranice. Osim rukopisa, u ponuđeni elektronski obrazac se upisuju osobni kontakt podaci autorice ili autora. Ovi podaci ne smiju biti navedeni u rukopisu. Uspješna prijava bit će potvrđena automatskom porukom na Vašu e-mail adresu (provjerite sve foldere e-mail sandučića).

Rok za dostavu je 5. lipnja 2022. godine

Prva nagrada je 500 eura, statua Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva, druga nagrada je novčana nagrada u vrijednosti od 250 eura i treća nagrada iznosi 150 eura.

Proglašenje pobjednika natječaja i dodjela nagrade "Mak Dizdar" održat će se u sklopu festivala, 29. srpnja 2022. godine. Autori najboljih 10 rukopisa bit će pozvani da budu gosti festivala i sudjeluju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

Ostale informacije čekirajte ovdje i sretno s prijavom!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu