Page arrow
Bek 728x90px 1Bek logo boja negativ 2 300x250

Klimatske bajke

Large 2338
Srijeda
04.05.2011.

Klimatske promjene vjerojatno su najznačajniji izazov čovječanstva u ovom stoljeću i potežu za sobom dvije (paralelne) opcije djelovanja – strategije ublažavanja negativnih utjecaja na okoliš i strategije prilagodbe nezaustavljivim promjenama koje su već počele. Obje strategije zahtijevaju informiranost i razumijevanje problematike, ne samo od strane znanstvenika, već i političkih elita, medija i najšire javnosti – pa tako i djece. Vrijeme je da se i djeca educiraju o klimatskim promjenama, jer - djeca mogu promijeniti svijet. 

Festival Perforacije vas poziva u suradnji s udrugom Kapibara da promijenite bajke onako kako su ljudi promijenili klimu.
 
Klimatske bajke trebaju biti magično prerađene poznate dječje bajke, priče ili pjesme u kojima se možda zekin potočić i nije smrznuo zbog globalnog zatopljenja, a princeza nije pronašla svojeg princa žabu, jer su žabe nestale iz obližnje močvare. Možda se Zlatokosa ne može odmoriti na krevetu, jer medvjedi više ne spavaju zimski san, dok ružno pače nikad ne bi našlo svoje jato zbog promjene migracijskih puteva ptica.
 
Uvjeti natječaja:

-jedan/na autor/ica – jedna bajka
-priča ne smije biti ranije objavljena
-tekst ne smije biti duži od 10 kartica (1 kartica je 1800 znakova s razmacima)
-rukopise poslane poštom ne vraćamo
 
Natječaj je otvoren do 20.05. i do tada se priče, uz kratku biografiju trebaju poslati mailom na: perforacije@gmail.com

ili poštom na:

Perforacije Festival
Domino
Kranjčevićeva 11
10000 Zagreb
 
Rezultati će biti objavljeni 10.06. na stranici (www.perforacije.org i www.udruga-kapibara.hr). Autori čije priče budu objavljene, bit će honorirani sa 1.500,00 kuna bruto te će im biti poslana dva primjerka knjige.
 
Organizator ima pravo korištenja do dvije kartice teksta svih prijavljenih radova u promotivne svrhe natječaja i projekta bez naknade autorima.
 
Projekt je potpomognut sredstvima Program kulture 2007 – 2013 Europske Unije kroz mrežu Imagine 2020. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu