Page arrow

Jubilarni 10. broj časopisa 'K'

Large 2393
Utorak
28.06.2011.

Klub studenata komparativne književnosti i uredništvo Časopisa za književnu i kulturnu teoriju K. pozivaju studente humanističkih studija u Hrvatskoj i regiji da svojim radovima doprinesu sadržaju jubilarnoga desetog broja našega časopisa.

Temat novoga broja K. posvećen je poststrukturalističkim tendencijama u znanosti o književnosti ili, preciznije, problematizaciji nerijetko nekritičkoga usvajanja spomenutih tendencija, s jedne, i olakoga odbacivanja poststrukturalističkih doprinosa humanistici, s druge strane. S obzirom na to da su u našoj znanosti o književnosti dominantna upravo ova dva pristupa, uredništvo časopisa vjeruje da će novi K. opsežnim prijevodnim blokom, koji pod naslovom 'Recepcija francuskoga poststrukturalizma – između zazora i fascinacije' okuplja desetak tekstova francuskih, britanskih, američkih i njemačkih teoretičara, odgovoriti izazovu nadopune praznina u domaćim prijevodima teorijskih tekstova te potaknuti nove polemike i rasprave.

Također, pozivaju i vas da svojim seminarskim i inim radovima doprinesete kvaliteti sadržaja 10. broja K.!

Radovi tematski ne moraju biti u izravnoj vezi sa središnjim problemima kojima je pozabavljen prijevodni blok. Iako 'teorijski orijentirani' radovi imaju prednost pri izboru, uredništvo će u obzir uzeti sve kvalitetne tekstove koji su pozabavljeni nekim od područja znanosti o književnosti.

Svoje tekstove šaljite na adresu k.casopis@gmail.com do 15.9.2011.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu