Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Haiku ususret Olimpijskim igrama

Large photo 1561542313 b23c8ff631f9

Sam Balye; Unsplash.

Utorak
02.03.2021.

Ususret Olimpijskim igrama u Tokiju, Društvo hrvatskih književnika, Hrvatski olimpijski odbor i Veleposlanstvo Japana u Republici Hrvatskoj raspisali su natječaj za najbolju haiku pjesmu.

Natječaj pod nazivom Prema suncu-ususret Olimpijskim igrama u Tokiju otvoren je kako bi se povezale japanska i hrvatska kultura.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju haiku pjesmu napisanu na hrvatskom standardnom jeziku ili ča-kaj-što idiomima. Svaki autor/ica na natječaju može sudjelovati s najviše dvije haiku pjesme, koje moraju biti neobjavljene.

Pjesme se u jednom dokumentu dostavljaju elektroničkim putem na adresu dhk@dhk.hr. Na početku dokumenta potrebno je navesti podatke o autoru/ici (ime i prezime, godina rođenja, broj telefona, e-mail i poštanska adresa).

Natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Dodjela nagrada bit će u lipnju u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, a izbor radova bit će objavljen u časopisima Republika i Olimp.

Članovi prosudbenog povjerenstva su Drago Štambuk kao predsjednik te Nikola Đuretić i Yutaro Nishida.


Izvor: tportal

 

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu