Booksina terasa otvorena je svakim danom (osim ponedjeljka) od 10 do 21h, nedjeljom od 10 do 18h. / Booksa's terrace is open every day except Monday from 10am to 9pm; Sunday from 10am to 6pm.
Close
Page arrow

FEKP-ov natječaj za kratku priču

Large fekp Foto: The Pondering Moose / Flickr
Srijeda
26.04.2017.
Uoči 16. izdanja Festivala europske kratke priče, i ove se godine održava tradicionalni natječaj FEKP-a za kratku priču.
FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 28. svibnja do 2. lipnja 2017. godine. Ovogodišnja tema natječaja je Različitost: slobodna tema.
Propozicije natječaja:
• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije)
• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče
• priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima
• priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5)
• priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org
• drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje
• natječaj je javan
Natječaj je otvoren do 16. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.
Deset priča koje su ušle u finale objavit će se 28. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade bit će obznanjene na večernjem čitanju 30. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju festivala.
Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Ivan Jozić, Sven Popović i Korana Serdarević.
Kao i svake godine, autori tri najbolje ocijenjene priče osvojit će odlazak u rezidencije za pisce. Rezidencije (destinacije i ostali detalji) će biti poznate do kraja travnja.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu