Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Evropski rezidencijalni program za književnike i književne prevoditelje

Large 2260
Četvrtak
24.02.2011.

Književna mreža TRADUKI u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom, od svibnja 2011. godine, pokreće dvogodišnji Evropski rezidencijalni program za književnike i književne prevoditelje. Ideja programa je autorima/cama i prevoditeljima/cama pružiti mogućnost da mjesec dana intenzivno rade na svojim rukopisima, da se upoznaju sa društvenim i književnim prilikama u Bosni i Hercegovini, a da se istodobno književnost i prevoditeljski rad gostiju promovira kod bosanskohercegovačke publike.

Najmanje 12 autora/ica ili prevoditelja/ica iz regije Jugoistočne Evrope bit će gosti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Rezidencijalni program se provodi u suradnji s rezidencijalnim programima Udruge KURS u Splitu i Evropske inicijative iz Prištine, a sva tri kofinancira književna mreža TRADUKI.

Gostujući književnik/ica tj. prevoditelj/ica koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Sarajeva. U periodu boravka organiziraju se čitanja u Sarajevu i u još jednom gradu u Bosni i Hercegovini.

Rezidencijalni boravak uključuje pokrivanje troškova jednomjesečnog smještaja u centru grada, putnih troškova i stipendiju u visini od 800 EUR.

Termini boravka 2011. godini su: svibanj, lipanj, srpanj, rujan, listopad, studeni i prosinac.

Natječaj za 2012. bit će raspisan na jesen 2011.

Pozivaju se književnici/ce i prevoditelji/ce iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Kosova/UNMIK, Makedonije, Rumunije i Srbije da se do 15. ožujka 2011. prijave na natječaj. Prijavit se mogu prevoditelji/ce koji/e prevode književna djela s bosanskog/hrvatskog/srpskog na jezike navedenih država, ili obratno.

Prijava (na bosankom/hrvatskom/srpskom, engleskom ili njemačkom jeziku) mora sadržavati:

- biografiju
- kontakt podatke
- bibliografiju
- kratak opis planiranog rada u Sarajevu
- pismo preporuke (izdavača/društva pisaca/društva preoditelja i sl.)

Prijave na natječaj slati putem maila na obje adrese:
stojic@traduki.eu i office@soc.ba

Odabir književnika/ce tj. prevoditelja/ce vrši komisija rezidencijalnog programa. Svi kandidati bit će obaviješteni putem maila do 15. travnja 2011.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu