Drugi kadar

Prezentacija prve radionice 'Drugi kadar'
Ponedjeljak
05.10.2015.
Drugi kadar vas poziva da se prijavite na drugu po redu radionicu umjetničke fotografije koja će se u trajanju od tri mjeseca održavati svakog ponedjeljka u književnom klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb.
Nakon prve izuzetno uspješno održane radionice umjetničke fotografije koju je pohađalo devetoro polaznika, nastavljamo sa serijom fotografskih radionica.
DRUGI KADAR je fotografska radionica sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran. Polaznike radionice provest ćemo kroz povijest i razvoj fotografije, suvremene fotografske prakse i praktičan rad, kako bi polaznici fotografiju usvojili kao sredstvo umjetničkog izražavanja. 
Posebnu pažnju posvetit ćemo osnovnim fotografskim formama poput portreta, pejzaža i umjetničkog koncepta, ali i fotografskim tehnikama i njihovoj uporabi. Želimo da polaznici kroz radionicu razviju svoj osobni stil i kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i učenja. Usvajanjem novih teoretskih znanja,  razumijevanjem recentnih fotografskih rasprava, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svih polaznika. 
Radionica će se održavati svakog ponedjeljka od 9.11.2015. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu Booksa, u trajanju od tri mjeseca. Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali.
Radionica je namijenjena svim punoljetnim osobama koje već imaju osnovno tehničko znanje o korištenju fotografskog aparata, a prvenstveno studentima i studenticama koje se namjeravaju baviti fotografijom, kao i svim onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.
Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju i motivacijsko pismo ne duže od 200 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. 
Molimo da uz prijavu priložite i vaš fotografski portfolio od najviše 20 fotografija ne većih od 2000 px po većoj stranici u JPEG formatu. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 5.11.2015. 
Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.500 kuna i može se platiti u tri obroka. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com
Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić (Davorko.net) uz gostujuće predavače. 
Radionicu organizira Pozitiv uz suradnju s književnim klubom Booksa i udrugom Kolektor iz Zagreba. Detalje o radionici možete pronaći na web-stranici ili na Facebook profilu

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu