Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Art Attack!

Large 1854
Četvrtak
04.02.2010.

Promišljajući o angažiranoj književnosti kao formi koja ima mogućnost utjecati na javno mnijenje i potaknuti pozitivne promjene u društvu, festival 'Art Attack!' ulazi u svoje drugo izdanje. Tema natječaja je 'Ulica', odnosno beskućništvo, a od autora se traži da je istraže i obrade na kreativan način koji će predstaviti jedan ili više problema s kojima je suočena ta rastuća društvena skupina te da svojim promišljanjima i prijedlozima ponude rješenje određenih problema.

Natječaj je međunarodnog karaktera, a sudjelovati mogu autori do 30 godina starosti koji pošalju svoje radove na hrvatskom ili engleskom jeziku na adresu art.attack.fest@gmail.com do 10. ožujka 2010. Sudjelovati se može slanjem najviše tri pjesme i/ili tri fotografije na zadanu temu.

Stručni žiri odabrat će 15 najboljih radova koji će potom biti obavljeni u dvojezičnom zborniku, kao i 15 fotografija koje će biti izložene tijekom i poslije festivala. Uz radove je potrebno priložiti i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, datum i mjesto rođenja kao i kratku biografiju koja uključuje autorova književna postignuća i ambicije, iskustvo u društveno korisnom radu, volontiranju, političkom angažmanu i sl. O rezultatima natječaja autori će biti obaviješteni do kraja ožujka 2010.

Festival će trajati pet dana te će, kao i prethodne godine, obuhvaćati razna književna i aktivistička zbivanja kojima će se nastojati pozitivno djelovati na društvenu situaciju. Zbivanja će uključivati: izložbu fotografija, predstavljanje zbornika i čitanje nagrađene poezije, diskusije, radionice, predstavljanje udruga i organizacija koje sudjeluju u projektu i konkretan volonterski rad s beskućnicima. Poseban program osmislit će se u suradnji sa splitskim kazalištem Ilirik koji je partner projekta.

Nagrađeni autori bit će pozvani da sudjeluju u zbivanjima u Zagrebu i Splitu u svibnju 2010. Svi zainteresirani pozivaju se da prisustvuju najavljenim zbivanjima koja su otvorena za javnost, kao i da svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju što produktivnijeg programa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu