Page arrow

Aquarius Music Shop natječaj za kratku priču

Large 2195
Utorak
21.12.2010.

Aquarius Music Shop objavio je natječaj za kratku priču s temom iz prodavaonica glazbe, odnosno prostora za trgovinu pločama, CD-ovima, kazetama i svim onim što spada u asortiman prostora koji se na engleskom jeziku naziva 'record store'. Zbirka priča u koju će biti uvršteni odabrani radovi bit će objavljena 16. travnja 2011, na Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record store day).

Budući da je natječaj regionalnog karaktera, i zbirka će biti u prodaji u regionalnim prodavaonicama ploča i knjižarama. Osim priča odabranih iz natječaja, u zbirku će biti uvrštene priče uglednih autora iz regije.

Uvjeti natječaja su sljedeći:

- u natječaju mogu sudjelovati svi stanovnici svijeta osim članova komisije;
- od autora se traži kratki prozni tekst na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku;
- radovi moraju zadovoljavati kriterij dužine od tri do sedam kartica teksta (5.400 - 12.600 znakova);
- radovi ne smiju biti prije objavljivani, niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta;
- prijava se vrši slanjem priče u tekstualnom obliku *doc, *docx ili *txt na e-mail adresu kratkaprica@cedeterija.hr;
- obavezni podaci o autoru priče koji trebaju biti poslani u tijelu e-maila su:
• ime i prezime
• adresa stanovanja (grad, država, ulica i kućni broj)
• kontakt telefon

Nepotpune prijave neće su uzeti u obzir.

Natječaj je otvoren do, zaključno, 13. veljače 2011. godine.

Komisija u sastavu: Mojca Piškor, Nenad Bartolčić, Saša Drach, Kruno Lokotar i Gordan Muratović odabrat će najmanje pet, a najviše deset priča za uvrštenje u zbirku, a tri najbolje bit će nagrađene.

Prva nagrada je komplet od 15 najvećih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa.
Druga nagrada je komplet od 10 najvećih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa.
Treća nagrada je komplet od 5 najvećih albuma popularne i jazz glazbe na gramofonskim pločama po izboru Aquarius Music Shopa.

Prijavom na natječaj autori se obavezuju da za vrijeme trajanja natječaja priču neće objaviti ni na koji način, da je neće slati na druge natječaje i da će uvrštenjem u zbirku ustupiti sva autorska prava nakladničkoj kući Aquarius Records za trajno korištenje u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Autor zadržava pravo da, šest mjeseci nakon objave u zborniku Aquarius Music Shopa, objavi priču u svojoj zbirci. Svaki objavljeni autor dobiva i dva primjerka knjige.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu