booksa

Originalni Jack Kerouac

Povodom 50. obljetnice Kerouacova romana 'Na cesti' izdavač Viking Penguin objavio je integralnu verziju romana napisanu na roli papira dugoj 36 metara.

booksa

Razgovor sa Slavenkom Drakulić

Slavenka Drakulić u Booksi je govorila o Fridi Kahlo, svojoj fascinaciji tijelom i boli, ulozi intelektualca u društvu i planovima za budućnost.

booksa

Čitajte na netu

Kao lektiru za ovaj tjedan izabrali smo vam par zanimljivih tekstova s neta - Williams, Perišić, Tomić, Savičević Ivančević i Andrijašević.

booksa

Jergović i Coelho

Ponekad je dovoljno gledati košarkašku utakmicu da biste počeli razmišljati o književnosti. Uz Hrvatsku i Portugal, Jergović se sjetio Coelha. 

booksa

Natječaj Republike Titoslavije

Republika Titoslavija poziva sve autore stripa s prostora bivše Juge da se ujedine u javljanju na natječaj na temu 'Strip o Če Gevari'.  

booksa

Cenzure

Azijske države provode cenzuru obustavom distribucije. U Rusiji na udaru cenzure Kasparov, a u Kini vodiči koji spominju masakr na Tiananmenu.

booksa

Literarne posljedice 11. rujna

Novinar portala 'USA Today' Bob Minzesheimer istražio je odnos fikcije i nefikcije na temu napada na Svjetski trgovinski centar.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.