Page arrow

Za satiru spremni

Large monty python Monty Python (Foto: Paul Townsend / Flickr)
Utorak
29.03.2016.
Za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja, ovog petka, 1. travnja od 18 sati na Zrinjevcu, održat će se veliki skup u organizaciji inicijative Za satiru spremni.
Pozivaju se svi građani i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva da uz mnogo politički nekorektnog humora proslave Aprililili, praznik smijeha, i pošalju jasnu poruku da smo svi Za satiru spremni! 
Program će voditi stand up komičar Ivan Šarić, uz podršku satiričara: News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača, te sudjelovanje brojnih glazbenika i umjetnika.
Inicijativa je formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve što je kulmuniralo cenzurom Montiranog Procesa na HTV-u. Inicijativu čine organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo, te hrvatski satiričari.
Pripremu događaja pratite na Facebook eventu: Za satiru spremni!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu