Page arrow

Vrisak u Rijeci

Large vrisak Foto: V.B.Z. / Facebook
Ponedjeljak
30.05.2016.
Književni festival Vrisak održava se deveti put, u Rijeci od 2. do 12. lipnja. 
Na festivalu gostuje čak 150 autora, prevoditelja i nakladnika iz cijele Europe. Program donosi preko 50 događanja: tribine, radionice, predstavljanja knjiga, koncerte...
Program je podijeljen u šest dijelova: četiri postojeća (Knjiga ispod čekića, Balkan Express, Putovanje Europom u 30 knjiga i Rijeka piše) i dva nova (Vrisak music i Vrisak cinema). 
Nove će knjige predstaviti domaći autori Ivica Đikić, Rade Šerbedžija, Daša Drndić, Ivana Bodrožić i brojni drugi. Iz regije stižu Dragan Velikić, Velimir Ćurgus Kazimir, Miodrag Popović, Ahmed Burić, Jasmin Imamović i Juraj Hudolin.
Europski gosti predstavit će knjige koje izlaze u V.B.Z.-ovoj biblioteci Europom u 30 knjiga. U Rijeku stižu Christos Ikonomou (Grčka), Monika Kompaníková (Slovačka), Myrto Azina Chronidi (Cipar), Tõnu Õnnepalu (Estonija), Sjón (Island), Emil Andreev (Bugarska) i Riikka Pulkkinen (Finska). 
Književni programi održat će se na brojnim riječkim lokacijama – na brodu Marina, u antikvarijatu Ex Libris, klubu Bačva, book caffeu Dnevni boravak, na dječjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka, u Art-kinu Croatia, u Filodrammatici te Gradskoj knjižnici.
Osim festivalskog izdanja s brojnim gostovanjima i programima, najveća riječka književna manifestacija, organizirat će i sajam knjiga s velikim brojem nakladnika, najnovijim naslovima i popustima do 80 %. Sajam se odvija na tri lokacije: u V.B.Z. knjižari na Korzu i u kupolama na Jadranskom trgu i Trgu 128. brigade Hrvatske vojske. Sajam je već počeo i traje do kraja festivala, do 12. lipnja. 

Organizator festivala je izdavač V.B.Z. Detaljan program može se pronaći na web stranici festivala.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu