Subota
07.04.2007.

Vlatka Vorkapić dobitnica Marina Držića za 2006.

booksaA+ A-

Dobitnica prve nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2006. Ministarstva kulture je Vlatka Vorkapić za dramski tekst "Judith French", odlučilo je Stručno povjerenstvo Ministarstva kulture.

Poznati su i dobitnici i druge te treće nagrade pa tako drugu Nagradu za dramsko djelo Marin Držić za 2006. ravnopravno dijele Marijana Nola za dramsko djelo Zločestobija i Slobodan Šnajder za dramu Kosti u kamenu, izvijestilo je danas Ministarstvo kulture.

Treću Nagradu pak ravnopravno dijele trojica autora - Željko Ivanjek za Legendu o Josipi ili Ljubavni sud, Milan Rakovac za djelo Riva i Druxi i Tahir Mujičić za Babinu guicu.

Na poziv Ministarstva kulture pristiglo je 46 dramskih tekstova među kojima je nagrađene odabralo Stručno povjerenstvo u sastavu: predsjednik Boris B. Hrovat te članovi Branka Cvitković i Nino Škrabe.

Nagrade će se dodijeliti autorima na otvorenju 17. festivala hrvatske drame i autorskoga kazališta Marulićevi dani u Splitu koji će se održati od 21. do 28. travnja.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.