Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Uskoro šou! Crtani romani šou!

Large 426
Utorak
16.10.2007.

Ako vam ove rečenice išta predstavljaju tada vam ne treba posebno ni napominjati da za nešto manje od mjesec dana počinje deseti, jubilarni, Crtani romani šou!

Organizatori zagrebačkog festivala stripa ovu su godinu posvetili dvama jubilejima. Riječ je o četrdeset godina izlaženja Zagora na hrvatskim prostorima i petstotom Zagorovom broju izdanom u Italiji. Premda Zagor na hrvatskom jeziku izlazi tek trinaestak godina, u ovom je slučaju domišljata sintagma 'hrvatski prostori' polučila uspjeh te je pred nama okrugla obljetnica jednog od najpopularnijih strip junaka ove i bivše države.

Povodom jubileja u Zagreb dolaze Gallieno Ferri, idejni tvorac Zagora i čovjek koji u svojoj 78. godini još uvijek crta naslovnice svih izdanja, glavni urednik i scenarist Moreno Burattini, crtači Mauro Laurenti, Marco Verni, Gianni Sedioli i Joevito Nuccio, a i sam vlasnik izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore, izrazio je veliku želju za dolaskom no definitivna potvrda još nije stigla.

Ovogodišnji Crtani romani šou tako će, uz glavni program, imati četiri izložbe – originalne radove svih gostiju festivala, izložbu '500 brojeva Zagora' koju je postavila talijanska izdavačka kuća i koja sadrži reprodukcije originalnih radova svih Zagorovih autora, izložbu '10 godina CRŠa' i natječajnu izložbu.

Festival se održava 23.–25.11.2007. u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu, a detaljni program još je uvijek u pripremi.

Više informacija o festivalu možete dobiti na službenim stranicama crs-festival.com

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu