Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Svjetsko, a Frakturino

Large fsk
Nedjelja
09.02.2020.

Ako jesenje melankolije liječite književnošću, Festival svjetske književnosti zasigurno vam je jedno od omiljenih događanja. Manifestacija koju organizira nakladnik Fraktura već nas je sedam puta upoznavala s ponajboljim domaćim, europskim i svjetskim književnicima, primjerice Claudiom MagrisemKarl-Markusom GaussomJoséom Luísom Peixotom, Richardom Flanaganom, Thiagom Ponce de Moraesom, Robertom Menasseom i Eimear McBride.

Festival se nedavno našao na popisu sajma London Book Fair na natječaju za titulu Književnog festivala godine i međunarodnu nagradu International Excellence Award za 2020. godinu. Godišnja je to nagrada koju s londonskim sajmom dodjeljuje britanska zajednica nakladnika UK Publishers Association kao priznanje najboljim globalnim ambasadorima izdavaštva, inovativnom nakladništvu i prijelomnim inicijativama u tome sektoru. Ove godine u uži je izbor uvršteno 29 zemalja svijeta, a Hrvatska se u utrci našla prvi put.

''Nakladništvo je po svojoj prirodi međunarodna industrija, a ove nagrade slave sve one diljem svijeta koji na najbolji način promoviraju čitanje i učenje'', rekao je izvršni direktor zajednice britanskih nakladnika Stephen Lotinga

Na londonskom sajmu knjiga svi kandidati predstavit će se u ožujku, a 10. ožujka saznat ćemo pobjednika.

Navijamo za Frakturu! 


Izvor: tportal, foto: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu