Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Sudjelujte na Pontesu i crtajte za DC Comics!

Large 286
Nedjelja
15.07.2007.

U sklopu Međunarodnog književnog festivala Pontes, koji se od 26. do 31. kolovoza 2007. održava u Krku, održati će se i ljetna škola pisanja. Organizatori ovim putem pozivaju zainteresirane koji se žele izvještiti u pisanju da pošalju svoje radove, a najbolji od njih bit će nagrađeni besplatnom ljetnom školom knjige u društvu izabranih predavača i pisaca.

Od vas se traži da na adresu Pontesa - ljetnog knjiškog festivala pošaljete svoje radove - pet do deset pjesama, deset do dvadeset kartica proze ili dvije do tri književne kritike.

Najboljih šest biti će izabrani najkasnije do 10. kolovoza, a autori sljedećih dvanaest najboljih rukopisa moći će pohađati Ljetnu školu uz pokrivanje elementarnih troškova smještaja (oko 150 kn po noćenju).

Pošaljite svoje kontakt podatke i uzorak rukopisa na adresu pontes@pontes.hr, najkasnije do 5. kolovoza.

Ljetna škola se održava od 26. do 31. kolovoza 2007. u gradu Krku, a uključuje:
1. svakodnevan rad u radionici kreativnog pisanja pod ravnanjem Katarine Mažuran
2. pet predavanja na temu knjige i književnosti (uz moto: puno prakse, malo teorije): Nenad Veličković, Dejan Ilić, Aljoša Pužar, Agencija Kapa i Valerij Jurešić
3. pet susreta s izvrsnim hrvatskim i europskim piscima i kritičarima
4. mnogo druženja i neformalne atmosfere, blizinu plaže i razdragan završetak ljeta.


Stripašima pak predlažemo da se jave na jedan zanimljiv i potencijalno unosan on-line natječaj. DC Comics poziva mlade i talentirane strip crtače da na ovoj stranici izlože svoje stripove i nadaju se pobjedi. Naime, pobjednike natječaja očekuje jednogodišnji ugovor s kompanijom te internetsko i tiskano izdanje stripa.

Od listopada će se na mjesečnoj bazi birati 10 najboljih radova, a o pobjedniku će odlučiti glasovi registriranih posjetitelja stranice. Iz DC Comicsa javljaju da će najtalentiranije crtače odmah pozvati na suradnju.

Iako nisu precizirali vrijednost ugovora, napominju da će pobjednici dobiti honorar unaprijed, kao i tantijeme za svaki primjerak koji bude tiskan. Više o uvjetima natječaja pročitajte u razgovoru s organizatorima.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu