Page arrow

Prvi prozak na vrh jezika 2019.

Large ppnvj
Petak
07.06.2019.

Festival Prvi prozak na vrh jezika namijenjen je predstavljanju i umrežavanju mladih, već nagrađivanih, autora/ica, nagrada i ljudi koji iza njih stoje. Pogonom za lansiranje i etabliranje dolazećih autora, ukratko!

Ovogodišnje izdanje festivala predstavlja dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica, Kvirin, Treći trg, nagrade Zdravko Pucak i nagrade Spasimo putopis.

Festival se otvara 11. lipnja 2019. u 19.30 u Cafe u dvorištu dodjelom nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2018. Marini Gudelj i Lani Bojanić. Sudjeluju: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar, Kruno Lokotar i Marko Pavlovski. Slijedi u 20.30 predstavljanje knjige Neonski bog mržnje Denisa Ćosića, dobitnika Nagrade Goran 2018. i nagrade Pjesničkih susreta u Drenovcima te u 21.15h predstavljanje zbirke Simptomi dobitnika nagrade Treći trg za poeziju Dinka Krehe, a uz autora sudjeluje Lucija Butković.

Idućeg dana, 12. lipnja u caffe baru Pločnik u 19.30h održava se predstavljanje knjige priča Jesmo li to bili mi Luize Bouharaoue, dobitnice nagrade Prozak 2017., čiji su žiranti: Olja Savičević Ivančević i Kruno Lokotar. Potom u  20.30h slijedi performans-predstavljanje knjige Središnji god Marije Dejanović, dobitnice Nagrade Zdravko Pucak. Izvode: Sara Renar i Marija Dejanović.

U četvrtak, 13. lipnja u caffe baru Pločnik u 19.30h bit će predstavljanje poezije Vigora Vukotića, nagrađenog na natječaju Ulaznica 2018., a čiji su žiranti Vladimir Arsenić i Dunja Ilić. Slijedi u 20.00h predstavljanje dobitnika nagrade Spasimo putopis Nikole Kuprešanina, a žiranti su Jerko Bakotin i Kruno Lokotar. U 20.30h bit će predstavljanje knjige Lovostaj Monike Herceg, dobitnice Nagrade Na vrh jezika 2017., a žiranti su Kruno Lokotar i Dunja Ilić.

Detaljan program pogledajte na linku.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu