Page arrow

Prijavite se na Bookstanovu radionicu kritike!

Large bookstan baner
Utorak
07.07.2020.


Booksi uvijek draga izdavačka kuća Buybook ove jeseni organizira peti po redu međunarodni književni festival Bookstan, a u sklopu njega, radionicu kritike. Za sudjelovanje u njoj dodijelit će dvadeset stipendija.

Stipendija je namijenjena studenticama i studentima te književno-umjetničkim kritičarkama i kritičarima koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, te imaju od 21 do 30 godina.

Radionica će se održati od 25. do 31. listopada, a tema joj je Kritika i istina: što, kako i kome čitamo? Vodit će je književna kritičarka Katarina Luketić, a u društvu predavača naći će još petnaestak zvučnih imena. 

Za dvadesetoro odabranih zadaci će biti sljedeći -  prva faza je pisanje teksta na zadanu temu, druga je praćenje događaja Festivala, a  treća je pohađanje predavanja i radionice. Nastali tekstovi bit će objavljivani online.

Ako vam sve to zvuči super, prijavu pošaljite na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 15. kolovoza. Priložite i biografiju, motivacijsko pismo te dva autorska rada iz područja književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne. 

Sve ostale informacije te prijavni obrazac pronađite ovdje. A čega će nam biti potrebno više od književnih kritičara kad navali sva korona književnost!


Izvor i foto: Buybook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu