Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Priče iz daljine

Large gaelle marcel l8snwgunqbu unsplash
Četvrtak
19.03.2020.

Stiže još novosti i prijedloga ovih dana izrazito aktivne i solidarne internetske kulturne scene. Domaći kulturni radnici okupljeni oko Apela za nezavisnu kulturnu scenu, s ciljem olakšavanja boravka u (samo)izolaciji, pokrenuli su projekt Kulturnoumjetničko društvo Nikud. Namjera im je kreativno interpretirati umjetnička djela u kućnoj radinosti.

Otvorili su i YouTube kanal na kojem će svakodnevno objavljivati originalan sadržaj hrvatskih umjetnika. Prva programska linija kanala namijenjena je djeci i od 19.15 nudit će priče, brojalice i pjesme za djecu u interpretaciji domaćih autorica i autora te izvođačica i izvođača. Slijedit će dramske igre za djecu, uspavanke i kvizovi, a potom i program za stariju publiku - izvedbe suvremenih hrvatskih dramskih tekstova, poezije i glazbe. 

Kumovi KUD-a Nikud su Jakov Vilović i kreativna agencija Utorak, a prvi video snimila je Booksi uvijek draga Ivana Bodrožić s kćeri Klarom. Njih dvije čitale su Ivaninu slikovnicu Klara Čudastvara.

Video vam linkamo, a vi, kako poručuju i iz KUD-a Nikud, ne idite nikud! 



Izvor: teatar.hr, foto: Gaelle Marcel

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu