Četvrtak
16.08.2018.

Preminula Jasna Vuljević
Extra_large_22467519_1435516999828707_7858026354593705347_o
Foto: Studio Chekhov / Facebook
A+ A-
Nakon kratke i teške bolesti prerano nas je napustila Jasna Vuljević, jedna od prvih članica Bookse i prva voditeljica Booksinog Book Cluba.
 
Bila je profesorica hrvatskog i ukrajinskog jezika, članica i tajnica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i NLP trenerica. U Booksu je došla s Vesnom Mimicom čim smo otvorili vrata i godinama je bila svaki dan s nama. Uvijek nasmijana, blaga i radoznala. 
 
Jasna je 2005. godine počela voditi Book Club za tinejdžere s kojima je svake subote tijekom tri godine razgovarala o svim onim knjigama koje nisu čitali u školi, upoznavala ih sa suvremenim hrvatskim književnicama i književnicima te odlazila na kave i druženja. Ona je s klincima jednog mirnog subotnjeg popodneva nasmiješena dočekala policajca koji je na dojavu susjeda došao provjeriti dila li se u Booksi droga i uz isprike otišao kad je shvatio da učenici razgovaraju o knjizi Mi djeca s kolodvora ZOO, a ne raspačavaju crack. Ona ih je upoznala s Julijanom Matanović i Mimom Simić.   
 
Redovito je surađivala na programu 5 O'Clock Tea Music s harfisticom Doris Karamatić i učenicima Glazbene škole Pavla Markovca te je povremeno vodila književne programe. Na portalu su ostali zabilježeni razgovori sa Slavenkom Drakulić i nedavno preminulom Dašom Drndić.   

Od 2009. svoju je karijeru usmjerila prema drugim interesima, prije svega plesu i pomaganju drugima da pronađu svoj glas kroz Bodysense program. No u Booksi je ostala prije svega vjerna čitateljica i dobra prijateljica. Počivala u miru.
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.