Srijeda
03.12.2014.

Noviteti ženskih studija

booksaExtra_large_tre_a_i_zbornik_za_web
A+ A-
Centar za ženske studije objavio je tematski dvobroj časopisa Treća posvećen promišljanjima starosti i starenja iz feminističke perspektive: Starenje: Dvostruka mjerila i tabui. Uz teorijske tekstove, eseje i književne osvrte, u knjizi o svojim iskustvima pišu Divna Zečević, Ana Karić, Maja Uzelac i Mirjana Miljković. Urednica broja je Marija Geiger Zeman.
 
Centar je objavio i zbornik radova Što žena umije s književno-znanstvenih skupova u okviru Dana Marije Jurić Zagorke 2012. i 2013. godine. Zbornik sadrži radove sa skupova održanih u organizaciji Centra za ženske studije i Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. 
 
Radovi tematski posvećeni odnosima roda i rada te kulturne proizvodnje i vizualnih reprodukcija književnosti u ovome zborniku svjedoče o još uvijek aktualnim temama koje ičitavamo iz Zagorkina života i rada, kao i poveznicama sa suvremenom ženskom problematikom. Urednica zbornika je Anita Dremel.

info i foto: Centar za ženske studije
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.