Petak
23.08.2013.

Nova Salingerova biografija

l.o.Extra_large_salinger
A+ A-
Knjiga The Private War of JD Salinger bit će objavljena 3. rujna nakon osam godina istraživanja i 200 intervjua s osobama koje su poznavale Salingera.
 
Istog tjedna izlazi i dokumentarni film o Salingeru.
 
Autori knjige su Shane Salerno i David Shields (Salerno je ujedno i redatelj filma). Knjiga će pokušati rasvjetliti što se dogodilo Salingeru tokom sudjelovanja u vojsci u Drugom svjetskom ratu.
 
"Salinger je mislio da će rat biti romantično iskustvo koje svaki pisac treba proći, ali rat je na njega imao potresan učinak i posve je promijenio način na koji je pisao", kaže Salerno. U stvaranju knjige i filma sudjelovali su Salingerovi "suborci, članovi obitelji, bliski prijatelji, ljubavnice, kolege iz razreda, susjedi, urednici, izdavači, kolege iz New Yorka i ljudi s kojima je imao odnos za koje nisu znali ni članovi njegove obitelji". Rad na knjizi počeo je tokom Salingerovog života (tajnoviti Salinger nije sudjelovao u njenoj izradi). Knjiga je dovršena tri godine nakon spisateljeve smrti. 
 
Knjiga i film napravljeni su u velikoj tajnosti. Filmski djelatnici znali su tek osnovne informacije o filmu, a izdavač Simon&Schuster zabranio je objavljivanje knjige sve do rujna. U rujnu će knjiga istovremeno izaći u S.A.D.-u i Velikoj Britaniji.
 
izvor: The Guardian
POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.